Hoe werkt het invullen van een aangifte?

Ben je net nieuw bij SBR? Of ben je al een tijdje niet meer geweest? En weet je niet meer zo goed hoe een aangifte nou ook alweer in zijn werk gaat? Geen probleem! Klik hier om de Aangiftegids van SBR te bekijken en te downloaden. Hier staat het proces van de aangifte geheel uitgelegd, hoe machtigingsformulieren werken, waarom we met kladpapier werken, hoe onze aangiftesoftware Nextens werkt en hoe de aangifte wordt opgestuurd naar de Belastingdienst! Klik hier voor meer informatie over de Aangiftegids.

Syllabus en opleidingszaken

De syllabus wordt elk jaar door de opleidingscommissie gemaakt en aangepast aan de huidige wetgeving. Het is het belangrijkste hulpmiddel van onze medewerkers bij zowel de vestigingsavonden als de landelijke aangiftedagen. De syllabus bevat per onderdeel een korte uitleg en geeft waar nodig voorbeelden. Twijfel je bijvoorbeeld over of bepaalde ziektekosten aftrekbaar zijn of wanneer een bepaalde heffingskorting van toepassing is? Neem dan een kijkje in de syllabus. Er liggen er altijd genoeg binnen handbereik op de vestiging, maar hij is ook via onderstaande link te downloaden.

Tijdens vestigingsavonden zul je altijd in tweetallen werken, tot het moment dat je er klaar voor bent om het in je eentje te doen. In het begin zal je vooral meekijken met een ervaren medewerker, maar na een tijdje zul je merken dat je het zelf zal snappen en kunnen. Er ligt altijd een syllabus in de buurt en bij twijfel zijn de vestigings- en groepsleiders in de buurt om iets aan te vragen.

Gedurende het jaar houdt de opleidingscommissie verscheidene trainingen om te oefenen met het invullen van aangiften. Tijdens deze trainingen worden veelgemaakte fouten ook aangekaart en bieden ze dus extra hulp voor in de praktijk.