Aanmelden als nieuwe medewerker?

Om je een iets concreter beeld te geven van wat je allemaal kan verwachten tijdens je carrière bij SBR, vind je hieronder wat meer informatie over het zijn van medewerker, onze activiteiten en jouw mogelijkheden binnen de Stichting. Waarom zou je medewerker willen worden?

  • Je doet fiscale kennis op en brengt deze op een laagdrempelige manier in de praktijk tijdens de vestigingsavonden en andere aangiftemomenten.
  • Je kunt zelf je vestiging van voorkeur aangeven en werkt zo altijd met dezelfde groep mensen.
  • Je bent er in het belastinghoogseizoen (maart - mei) ongeveer 2 uurtjes per week mee bezig.
  • Je bent tot niets verplicht, je bepaalt zelf hoe vaak je helpen wil. Heb je het wat drukker? Geen enkel probleem, dan kom je die week niet.
  • Je werkt aan verschillende soft skills.
  • Je maakt kennis met toekomstige werkgevers tijdens onze opleidingsavonden welke altijd in samenwerking met verschillende fiscale kantoren worden georganiseerd.
  • Je kan jezelf ontwikkelen bij SBR door het doen van verschillende commissies.
  • Je zet jezelf vrijwillig in voor de maatschappij.
  • Je leert andere studenten Fiscaal recht en Fiscale economie kennen.
  • Je geniet van de gezelligheid door middel van SBR bij borrels en andere activiteiten.

Houd er rekening mee dat het alleen mogelijk is om medewerker te worden als je een WO-opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie volgt aan een Nederlandse universiteit. Mocht je naar aanleiding van de informatie op deze pagina vragen en /of opmerkingen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar [email protected]

Alles wat moet weten als je medewerker wilt worden

Als medewerker bij SBR kun je gedurende het collegejaar deelnemen aan een aantal verschillende activiteiten. Zo organiseren we naast onze reguliere vestigingsavonden ook andere aangiftedagen, verschillende trainingsavonden, opleidingsavonden en informele evenementen. Hieronder vind je een kort overzicht van onze activiteiten.

Vestigingsavonden

Bij SBR hebben we 6 verschillende vestigingen. Op het inschrijfformulier kun je twee voorkeursvestigingen aangeven en vervolgens delen wij je in bij een van de twee vestigingen die je hebt aangegeven. De vestigingen liggen verspreid over Rotterdam (5) en Den Haag (1). De vestigingsavonden vinden in het hoogseizoen wekelijks plaats en duren ongeveer 2 uurtjes. Klik hier voor een overzicht van de vestigingen.
Op een vestigingsavond help je samen met andere medewerkers cliënten bij hun aangifte inkomstenbelasting. Je vestigingsleider is een bestuurslid en zal leidinggeven aan de avond. Tijdens een vestigingsavond sta je er, zeker in het begin, nooit alleen voor: er zal altijd een ervaren medewerker naast je zitten die je wegwijs zal maken in het aangiftesysteem en de gang van zaken. Na de vestigingsavond heb je vaak nog de mogelijkheid om even na te praten onder het genot van een drankje.

Bestuur en commissies

SBR wordt geleid door een jaarlijks wisselend bestuur van 6 studenten die tevens Fiscaal Recht of Fiscale Economie studeren. Om onze activiteiten tot een goed einde te laten brengen, krijgen zij hiervoor hulp van verschillende commissies.
De introductieweekendcommissie is samen met een bestuurslid verantwoordelijk voor het organiseren van een gezellig introductieweek.
De opleidingscommissie is samen met de Commissaris Opleidingen verantwoordelijk voor het organiseren van de trainingsavonden, het maken van de syllabus, het beantwoorden van de meest ingewikkelde fiscale vragen en de afwikkeling van de meest lastige aangiftes.
De LAD- en de ADDH-commissie zijn samen met een aantal bestuursleden allebei apart verantwoordelijk voor het organiseren van respectievelijk de LAD en de ADDH. Denk hierbij aan het diner, de organisatie rondom de inschrijvingen van cliënten en de sprekers.
De eindactiviteitcommissie zorgt samen met een bestuurslid voor een leuke bestemming voor de eindactiviteit en een goed verloop van het weekend.

Tehuizentour

In het belastinghoogseizoen gaan wij met een groepje medewerkers op bezoek bij verschillende verzorgingstehuizen om inwoners van deze tehuizen te helpen met hun aangifte. Bij interesse kun je je hier als medewerker natuurlijk ook voor opgeven.

Trainingsavonden

Op de trainingsavonden geeft onze opleidingscommissie op een interactieve wijze uitleg over ons aangiftesysteem en de verschillende fiscale onderwerpen die bij je werkzaamheden als medewerker aan bod kunnen komen. Gedurende het jaar zijn er 4 trainingsavonden die allemaal plaatsvinden in de periode december tot en met februari. De trainingsavonden volgen elkaar in niveau op, maar het is zeker niet verplicht om ze allemaal bij te wonen. Je kunt dus ook gewoon later instromen.

Opleidingsavonden

De opleidingsavonden worden georganiseerd in samenwerking met verschillende fiscale kantoren. Tijdens een opleidingsavond kun je een goede indruk krijgen van het desbetreffende kantoor en wordt er een presentatie gegeven over een fiscaal onderwerp of een onderwerp waar je tijdens je studie en latere carrière mee te maken kan krijgen. Na het inhoudelijke gedeelte is er vaak voldoende gelegenheid om met medewerkers van het kantoor te praten over hun ervaringen onder het genot van een drankje.

Borrels

Een aantal keer per jaar organiseert SBR een borrel in een kroeg in Rotterdam. Hier kan je gezellig bijpraten met andere medewerkers, maar uiteraard ook nieuwe mensen ontmoeten.

Eindactiviteit

Elk jaar vertrekt SBR met een groep van ongeveer 30 medewerkers naar een buitenlandse bestemming voor de eindactiviteit. Dit weekend is bedoeld om onze actieve medewerkers te bedanken voor hun inzet gedurende het jaar en tijdens het weekend zullen we dan ook verschillende activiteiten ondernemen. Afgelopen jaren gingen we met medewerkers naar onder andere Warschau, Berlijn, Keulen en toen we in verband met de corona maatregelen niet naar het buitenland konden, zijn we een dag naar Ijmuiden gegaan. Voor een sfeerimpressie van deze jaarafsluiter verwijzen we je graag naar onze blog.

LAD & ADDH

Onze Landelijke Aangifte Dag (LAD) en de Aangifte Dag Den Haag (ADDH) vinden één keer per jaar in maart of april plaats en zijn tevens onze grootste evenementen. Op allebei de dagen helpen wij met een grote groep medewerkers vaak honderden cliënten en gaan daarna nog gezellig met elkaar uiteten.

Introductieweekend

In november vindt ons jaarlijkse introductieweekend plaats dat vooral bedoeld is om nieuwe medewerkers kennis te laten maken met SBR. Dit weekend reizen we af naar een binnenlandse bestemming en zullen we naast een fiscaal inhoudelijk gedeelte ook veel leuke activiteiten en spelletjes doen waardoor je binnen no time veel mensen binnen de Stichting leert kennen. Voor een sfeerimpressie verwijzen we je graag naar onze blog.