Kennis

Onze opleidingscommissie stelt ieder jaar de syllabus en aangiftegids samen. Zij doen dit in het belang van de SBR en ter ontwikkeling van de kennis van de medewerkers van de SBR.

De syllabus is een uitwerking van de wet inkomstenbelasting aangevuld met voorbeelden. Voor de medewerkers van de SBR is het de manier om over de juiste informatie beschikken zodat de aangiftes juist worden ingevuld en ze daarnaast ook hun eigen fiscale kennis up-to-date houden. Omdat de fiscale wetgeving aan veel verandering onderhevig is, zorgt de opleidingscommissie er ieder jaar weer voor dat de syllabus helemaal voldoet aan de wijzigingen die de wetgever heeft aangebracht. Mocht je als medewerker er nog nooit hebben ingekeken, het is zeker een aanrader er even doorheen te bladeren!

De aangiftegids is een uitwerking en uitleg van ons aangifteprogramma Nextens. Er zijn diverse tools te vinden in ons aangiftesysteem, maar vanwege de complexiteit van de fiscale wetgeving is het soms erg lastig de juiste tool te vinden. De opleidingscommissie heeft alle mogelijke opties uitgewerkt zodat de medewerkers van de SBR precies weten wat ze waar kunnen invullen en hoe de informatie moet worden verwerkt.

Benieuwd naar de inhoud? Via onderstaande link kan je de syllabus en aangiftegids downloaden.

Onze dank gaat uit naar de opleidingscommissie, bestaande uit Doris Cheng, Stijn Ouwehand, Taniria York & Zowy Zitter, voor het samenstellen van de syllabus en aangiftegids!