Baker McKenzie
RSM
Londen & van Holland
Flynth
Meijburg & Co
BDO
PwC
Grant Thornton
Ruitenburg
Loyens & Loeff
Van Oers
EY
Mazars

Grant Thornton

Jouw fiscale carrière bij Grant Thornton

Wil jij zelf bepalen hoe jouw carrière eruitziet? Hier eigen keuzes in maken maar wel met persoonlijke begeleiding en in een professionele, internationale omgeving? Als fiscalist bij Grant Thornton bepaal jij hoe je carrière eruitziet. Hoe snel ben je toe aan de volgende stap? Wanneer kan jij zelfstandig optreden als trusted advisor richting de cliënt? Zijn er binnen de organisatie interessante projecten of andere extra’s waarin jij een rol kunt spelen? Jij bepaalt! 

Grant Thornton & You 

Binnen Grant Thornton krijg je zelf de ruimte om invulling te geven aan jouw werkstudentschap of startersbaan. Kom je als werkstudent (derdejaars bachelor- of masterstudent) bij Grant Thornton en wil je twee dagen per week bij ons werken? Wil je tijdens je werkstudentschap op de International Tax-afdeling ook meedraaien in een aantal M&A-projecten waarover je hoort van je collega’s en je bezighouden met fiscale due diligence opdrachten? Laat van je horen!  

Indien je als fiscalist bij ons start, begin je met het door jou gekozen NOB-traject. Als starter kun je daarnaast kiezen uit een ruim opleidingsaanbod. Een cursus mindfulness of beter leren slapen? Mogelijkheden zijn er genoeg, kansen grijp je zelf.  

Daarnaast doe je als starter mee aan de Traineegame: een programma voor starters uit alle disciplines (accountancy, tax & advisory). In dit programma maak je kennis met de organisatie en elkaar én sluiten we af in Londen met een kennismaking met ons internationale netwerk dat jouw kennis en groei ten goede komt. Het netwerk is groter dan je denkt met 56.000 collega’s wereldwijd in meer dan 140 landen. 

Werken in een team waar jouw talent ertoe doet 

Initiatief nemen wordt beloond. Durf met nieuwe ideeën te komen. Betrek jezelf in interessante projecten. Voor je het weet, ben je betrokken in de leukste projecten die jij interessant vindt. En weten je collega’s jou te vinden. 

Doordat we binnen Grant Thornton relatief kleine teams hebben (ongeveer 10-15 fiscalisten op één afdeling), werk je met iedereen samen. Van de fiscaal partner tot een aangiftemedewerker. De werkzaamheden die je als werkstudent of junior verricht zijn divers en je wordt meegenomen door collega’s die jou hier het beste in kunnen begeleiden. 

En die collega’s? Die zijn fanatiek en enthousiast. Op werkgebied gaan we er samen voor. Van elkaar leren we en samen komen we tot een beter resultaat. En soms? Zijn we best fanatiek. Met een potje squash, tafelvoetbal of een zaalvoetbaltoernooi met de GT-vestigingen. 

Kortom: 

  1. Jij bepaalt jouw carrière.  
  2. Ruimte om zelf invulling te geven aan jouw werkstudentschap of startersbaan.  
  3. Kleine teams = samenwerken met iedereen.  
  4. Initiatief nemen wordt beloond.  
  5. Fanatieke, enthousiaste collega’s.   

Fiscale afdelingen binnen Grant Thornton 

Binnen Grant Thornton Nederland werken er ongeveer 150 fiscalisten (van de 550 GT-collega’s in Nederland). Deze collega’s zijn verspreid over 7 vestigingen (Amsterdam, Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Woerden, Leiden, Gouda en Arnhem) en over verschillende fiscale teams. Op elke locatie van Grant Thornton werkt er een team fiscalisten in de service line General Practice. De fiscalisten die hier werkzaam zijn, adviseren met name cliënten in het MKB (familiebedrijven, dga’s, vermogende particulieren) met een breed fiscaal pallet. Zo kunnen zij zich bezighouden met de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, erf- en schenkbelasting, bedrijfsopvolging en andere zaken die spelen bij de cliënt. Alle locaties hebben net weer hun eigen focus qua cliëntportfolio. Zo heeft Amsterdam veel sporters en artiesten als cliënt en heeft Rotterdam veel cliënten in de logistiek en transport.  

Specialist Tax is een service line waaronder een aantal specialistische fiscale teams vallen: International Tax Services (Amsterdam, Rotterdam, Gouda) houdt zich met name bezig met vennootschapsbelasting voor internationale corporate klanten, Transfer Pricing (Amsterdam) is een klein specialistisch en internationaal georiënteerd team dat zich volledig toespitst op Transfer Pricing, Global Mobility Services (Amsterdam) focust zich op expats en internationale loonbelasting, VAT (Gouda) focust zich op de BTW en is sterk internationaal georiënteerd en Tax Technology (verdeeld over de vestigingen) houdt zich bezig met innovatieve tools op fiscaal gebied.  

Wil jij jouw talent verder brengen? 

Ben jij geïnteresseerd in hoe jouw fiscale carrière eruit zou zien bij Grant Thornton? Neem eens een kijkje op www.grantthornton.nl/carriere of neem contact op met Ali Durmaz (Recruiter) via ali.durmaz@carrierebijgt.nl of 088 676 9847 of met Ishana Baldew (Recruiter) via ishana.baldew@carrierbijgt.nl of 088 676 9543. Kennismaken doen we graag en er zijn altijd GT-collega’s (soms oud-leden van jouw studievereniging) bereid om jou meer inzicht te geven.